Passa al contingut principal

Vagina: una nova biografia Naomi Wolf


El meu nou llibre, Vagina: una nova biografia, acaba de sortir al Regne Unit en un remolí de reacció. 

Per què escriure sobre la vagina? ¿I per què ara?


Activists in vagina costumes rally against conservative legislators in Washington, DC, 2012
Activists in vagina costumes at a We Are Woman rally against conservative legislators in Washington, DC, on 18 August 2012.  Photograph: Jonathan Ernst/Reuters

La resposta principal és que la nova neurociència, que ha estat molt poc reportada fora de les revistes científiques, està proporcionant realment nova informació revolucionària sobre el que la vagina i fa - aquesta informació, al meu entendre, fa que tota la nostra manera de veure aquest òrgan, que es considera en general, en aquesta cultura, com un mer òrgan sexual - queda obsoleta.  Aquesta nova informació en els camps relacionats també s'està transformant, o hauria de transformar la nostra comprensió de les relacions sexuals en si per a les dones.

El nom del llibre, al meu entendre, és el problema? 

La nova ciència ha establert una nova visió radical: que hi ha una connexió tan forta cerebral vagina en les dones que molts dels neurocientífics que vaig entrevistar el va anomenar "un sistema únic". Més notablement, poques de nosaltres sabem que quan una dona té un orgasme - i encara abans d'això, quan  es sent amb facultats per pensar en el sexe plaenter, i pot anticipar-se i pensar que en tindrà un d'orgasme, es centra en com aconseguir-ho, i es sent en control i amb prou informació sobre el seu cos per saber que probablement arribarà a l'orgasme durant el sexe - el seu cervell rep un impuls del neurotransmissor dopamina. Després, durant l'orgasme, els opiacis i l'oxitocina també s'alliberen. Aquesta experiència no es limita a produir plaer, un fet que és ben conegut, sinó que també produeixen determinats estats d'ànim.

La dopamina és el que jo anomeno el neurotransmissor feminista final: al cervell genera motivació i orientació cap a un objectiu, augmenta la confiança en el seu propi judici i, molt en particular, en la seva ment i instint. 
(La cocaïna, per exemple, estimula l'alliberament de la dopamina - d'aquí la confiança boja i sociabilitat dels usuaris de coca, almenys sota la influència, en resposta a un impuls). 

Els opioides donen al cervell la sensació d'èxtasi o transcendència. 

Finalment, l'oxitocina - que pot ser alliberada, tant quan són estimulats els mugrons d'una dona com durant les contraccions de l'orgasme - crea un sentit d'unió, sensació de cura i millora la intimitat. L'oxitocina s'ha demostrat en estudis que és útil per donar a les persones amb majors nivells d'anàlisi en la lectura de les emocions dels rostres.

Així que, gràcies a aquest bany químic, és just dir que la vagina no és un òrgan sexual en absolut, sinó un potent mediador de la confiança de les dones, la creativitat i el sentit de les connexions entre les coses.

En adonar-me de la naturalesa d'aquesta connexió cervell-vagina, em va portar, com a feminista, a la següent idea òbvia. Si l'anticipació femenina al sexe plaent i a l'orgasme femení, porten a aquest tipus d'alteració de l'estat d'ànim - entre molts altres resultats recentment documentats al llibre - el que també explica és per què la sexualitat femenina i la vagina, en particular, han estat controlats , abusats, dirigits, ridiculitzats i avergonyits en la nostre història. 

I per què es manté en la ignorància a les dones sobre les seves pròpies respostes sexuals - durant el temps de cinc mil · lennis, sobretot a occident?

El bucle de la dopamina també, per descomptat, explica per què en algunes cultures  es porta a terme la pràctica de la clitoridectomia i infibulacions - pràctiques que ara cal entendre que no només volen alterar el cos i el funcionament sexual, sinó també alterar les influències que comporten sobre el propi cervell femení.

En el llibre, contemplo la història cultural de la vagina també. Quan es posa la història davant d'aquests nous descobriments sorprenents sobre la neurociència del desig femení, es comprèn, com "tota la història  de la vagina ha estat dirigida i és una gran avergonyent mentida."

Les  al.lucinants noves  idees de la ciència d'avantguarda no s'acaben aquí: vaig saber que una gran quantitat de dades ara mostren que el dany o lesió de la violació "no violenta" va molt més enllà del que nosaltres (o els tribunals) s'han adonat . La violació o l'abús sexual que les dones han experimentat poden canviar aspectes minuciosos dels seus cossos i ments i les seves mateixes funcions. Pot alterar, per exemple, el funcionament dels seus sistemes de referència nerviós autònom, de manera que les dones violades en un estudi (per Rellini i Meston) tenen diferents respostes fisiològiques als vídeos eròtics i fins-hi tot a l'exercici físic, comparades amb l'estudi un altre grup de dones que no tenen estat tan traumatitzades.

A més, un investigador anomenat Dr Burke Richmond ha trobat una constel · lació de símptomes mèdics aparentment sense relació - de "balanceig postural fòbic", que permet a la dona, literalment, interaccionar més fàcilment, amb el  tinnitus (brunzit a les orelles) i la seva percepció, i controlar millor problemes com  el vertigen - que poden durar anys després d'una violació "no violenta".

Aquests i altres resultats haurien de canviar radicalment la forma en què el delicte de violació és percebut i processat legalment. La nova ciència estableix que en termes de mal, no existeix un concepte com la violació violenta.
Així ha de canviar la forma com la violació es tracta: la curació per la paraula, per exemple, sovint no és suficient.

La nova ciència ofereix algunes notables idees positives. Especialment en una situació com la nostra en què, 40 anys després de la "revolució sexual", els estudis mostren que el 30-40% de les dones occidentals ens autoanodiagnostiquem com a patidores del "desig sexual hipoactiu[manca de desig sexual en parella]. Al voltant del 30% també indiquen que no poden arribar a l'orgasme amb regularitat durant l'acte sexual. 
La bona notícia de la nova ciència és que hem malinterpretat l'anatomia i el plaer de les dones, amb un millor coneixement, podríem abordar el tema de l'experiència sexual insatisfactòria de les dones.

Els científics, per exemple, han trobat un "braç neural" - llenguatge horrible, però el nostre vocabulari és molt empobrit - a la pelvis femenina, que no sabien que existia. Això ha portat a una reavaluació de la hipòtesi prèvia que el clítoris i el "punt G" i que era una suma d'entitats separades: en canvi, son arrels que formen una única  estructura neural. (Això explica per què més del 90% de les dones arriba al orgasme - en condicions de laboratori, amb desconeguts - quan dos punts dels seu sexe són estimulats al mateix temps).

El Drs Barry Komisaruk i Beverly Whipple han descobert recentment que quan s'estimulen diferents parts de la vagina, el coll uterí o el clítoris, la dona experimenta diferents emocions i el toc activa diferents funcions cerebrals. Komisaruk també ha identificat un nou centre de la sensibilitat sexual en les dones, a la boca del coll de l'úter.

Aquests científics també han trobat a les dones que la "innervació pèlvica" (és a dir, el cablejat neuronal) és molt diferent de la innervació pèlvica masculina: les dones tenim vuit, més o menys, xarxes de "terminals neuronals" en tota la nostre pelvis - de les parets vaginals pel clítoris perineu i l'anus i així successivament, i cada dona és diferent. El sistema masculí és més simple i més regular. La resposta sexual tant masculina i femenina, estudiada per Masters i Johnson, no és la mateixa - i un amant de la dona fa bé a identificar les respostes d'aquesta dona específica, són sensacions i reaccions úniques a cada dona, i s'ha d'assumir, en lloc de pensar que es "sap el que funciona" fruit de l'experiència passada en general.

VAGINAS_zpsf68641c6

També és increïble, per a mi, el descobriment del Dr Jim Pfaus de la Universitat de Concòrdia a Canadà del paper exercit pel plaer sexual de la dona i el desig en la selecció de parella (a partir d'experiments en mamífers inferiors).

Va ser alliberador per a mi ser testimoni al seu laboratori, cosa obvia que era fruit de l'evolució, o la Naturalesa (digui com es vulgui), valorant el desig femení. Es va estudiar el tema més enllà de l'àmbit de la cultura i els controvertits judicis de valor. Com ell mateix va dir, les seves rates de laboratori mai han sentit que algú els anomeni "putes" [ o les faci sentir malament pel seu desig].

Més potent per a mi de tota aquesta informació transformadora és el fet que ara sé com de poderosa és la vagina femenina i com afecta a la consciència, la confiança, a l'assumpció de riscos i a l'autonomia pròpia. 

Aquestes idees responen a moltes preguntes. 

Més que preguntar: "per què la vagina, jo preguntaria:  "Per què ara?".

Ara estic més inclinada a preguntar: 
Per què el silenci patriarcal repressiu sobre aquesta informació tant important? ¿I per què tolerar aquesta manipulació per més temps?

**********
Jag känner faktiskt att jag är bättre kompis med min fitta nu (I'm better friends with my cunt now) del 1 from Max Göran on Vimeo.

font:

original

article castellà opinió

opinions i venda del llibre online:

#leslisbcn
#escritas-feministas

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

juny feminista a barcelona

13 /06:: Fira Feminista d’estiu a Ca la Dona Benvolgudes… el d issabte 13/06 arriba una nova edició de la FemFira! de 11 a 20h … Una nova edició de la fira d’intercanvi, segona mà i creadores alternatives de Ca la Dona! Roba d’estiu, artesania, complements, joies, art, utensilis de cuina, joguines, antiguitats, discs, etc. per reutilitzar, reciclar, compartir, intercanviar…consumir d’una altra manera, més sostenible i responsable, coneixent com ens ho fem per sortir de la crisi, projectes individuals o col·lectius. Comença la temporada de REBAIXES a la Fira de Ca la Dona! Vine i tasta el te més fresc del barri! GRATUÏT—FREE—GRATIS—FREI— LIBERO—自由 —-ελεύθερος — Entre les parades, hi haurà una de 2a mà amb objectes donats per sòcies i amigues que els cedeixen pel sosteniment del projecte de Ca la Dona. Si t’interessa participar, omple el formulari:  http://goo.gl/forms/1t0bbnBtUl ca la dona c/Ripoll 25 de Barcelona 19 i 20/06:: Escola Feminista d’Estiu “Feminismes p

pornoburka de Brigitte Vassallo

te vienes hoy a las 20h a una presentacion de un libro? Pornoburka de Brigitte Vassallo llibreria Antinous (drassanes) >> evento en google + :   https://plus.google.com/u/0/events/cdl70a8v5i02bvnncruj66eq6bg

el sexismo en las aulas

LA EVOLUCIÓN DE LA ADOLESCENCIA ESPAÑOLA SOBRE LA IGUALDAD Y LA PREVENCIÓN DE LA VIOLENCIA DE GÉNERO el sexismo en las aulas Lo novedoso de este estudio es que pone  en relación la violencia de género con las nuevas tecnologías   (ver el punto 1.5):  http://www.msssi.gob.es/ va/ssi/violenciaGenero/ publicaciones/ estudiosinvestigaciones/PDFS/ Evol_Adolescencia_Igual_ Prevencion.pdf VIOLENCIA DE GÉNERO Y NUEVAS TECNOLOGÍAS    Para comprender cómo es la situación actual respecto a la violencia de género en la adolescencia, es  preciso tener en cuenta que las nuevas tecnologías han cambiado las actividades cotidianas de la  adolescencia actual, y especialmente las relaciones entre adolescentes, incluyendo las relaciones de pareja.    Aunque dichas tecnologías pueden suponer importantes ventajas, también incrementan determinados  riesgos, como el ciberacoso, el sexting (difusión de imágenes u otros contenidos de tipo sexual o erótico a  través del móvil o de int